Hišni pripor za moškega, ki naj bi sodeloval pri umoru 39-letnika

Črna kronika 30. Maj 202211:45 > 13:17 0 komentarjev
policija, policijski trak
PROFIMEDIA

Prejšnjo sredo je bil k dežurni preiskovalni sodnici okrožnega sodišča na Ptuju priveden 38-letni moški iz okolice Ptuja, ki je utemeljeno osumljen, da je kot udeleženec sodeloval pri umoru 39-letnega moškega, prav tako iz okolice Ptuja. Po zaslišanju je preiskovalna sodnica osumljencu odredila hišni pripor, so sporočili mariborski policisti.

Sedemnajstega februarja letos sta domačina na makadamski cesti na območju Ptuja našla mrtvega 39-letnega moškega. Ugotovili so, da je moški umrl nasilne smrti in da je utrpel več strelnih poškodb.

Ptujski policisti so na kraju izvedli prve nujne ukrepe, s prvimi ugotovitvami seznanili sektor kriminalistične policije (SKP) Policijske uprave (PU) Maribor ter dežurno preiskovalno sodnico na Ptuju in dežurnega okrožnega državnega tožilca iz okrajnega državnega tožilstva (ODT) na Ptuju, ki sta prišla na kraj kaznivega dejanja. Ogled kraja kaznivega dejanja je preiskovalna sodnica prepustila policiji in odredila sodno obdukcijo.

V preiskavi, ki so jo vodili kriminalisti sektorja SKP PU Maribor in jo je usmerjalo ODT na Ptuju ter v kateri so sodelovali tudi kriminalisti UKP Generalne policijske uprave (GPU), strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija (NFL) GPU in izvedenci Inštituta za sodno medicino (ISM) v Ljubljani, je bilo ugotovljeno, da je bil 38-letni moški, ki je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici okrajnega sodišča na Ptuju, udeležen pri storitvi kaznivega dejanja umora, ki je bil izveden na  zahrbten način, s sodelovanjem vsaj dveh oseb, ki sta pri umorjenem dosegli, da je ob dogovorjeni uri prišel na točno določen kraj izvršitve kaznivega dejanja, tam pa ga je neznani storilec večkrat ustrelil, so zapisali na policiji.

Med privedenim in osumljencem je obstajalo dlje časa trajajoče upniško dolžniško razmerje, iz katerega izhaja motiv, ki je 38-letnega osumljenca vodil, da je s svojimi ravnanji bistveno prispeval k izvedbi tega kaznivega dejanja. V preiskavi zbrani dokazi ter ugotovljena dejstva so zožila krog suma na privedenega osumljenca ter izključila druge možnosti načina izvršitve. Zaradi utemeljenih razlogov za sum udeležbe (pomoči) pri storitvi kaznivega dejanja umora sta bila 38-letnemu moškemu 19. februarja že odvzeta prostost ter odrejeno pridržanje, ki je bilo odpravljeno, ko so za to minili razlogi, je še dodala policija.

Več kot sto razgovorov in več hišnih preiskav

Med preiskavo kaznivega dejanja je policija opravila več kot 100 razgovorov, več hišnih preiskav in preiskav elektronskih naprav, več poligrafskih testiranj, več zasegov predmetov in kriminalistično tehničnih preiskav. “Pri tem se intenzivna preiskava nadaljuje ter je usmerjena tudi v identifikacijo neposrednega izvršitelja kaznivega dejanja umora. Za kaznivo dejanje umora po kazenskem zakoniku je predpisana zaporna kazen najmanj petnajstih let,” so še zapisali mariborski policisti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!