Hrvaški najstnik plezal na vagon, ko ga je stresla elektrika

Vagon
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Hrvaški zdravniki se borijo za življenje 15-letnika, ki ga je med plezanjem na vagon pri železniški postaji v Slavonskem Brodu stresla elektrika. Pri tem je utrpel opekline, ki pokrivajo več kot polovico njegovega telesa.

V zagrebški otroški bolnišnici se zdravniki borijo za življenje 15-letnika, ki ga je v soboto okoli 19. ure med plezanjem na vagon pri železniški postaji v Slavonskem Brodu stresla elektrika.

Policija je pri preiskavi nesreče ugotovila, da se je mladoletnik povzpel na vagon v sklopu kompozicije za razsuti tovor.

Reševalci so ga najprej odpeljali v bolnišnico v Slavonskem Brodu, ponoči pa so ga prepeljali na kliniko za otroške bolezni v Zagrebu.

Direktor bolnišnice Goran Roić je povedal, da ima hude opekline, ki prekrivajo več kot 50 odstotkov telesa. Dodal je, da ga trenutno operirajo, že v Slavonskem Brodu pa so ga intubirali in uspavali.

“Takšne poškodbe so zelo resne in življenjsko nevarne. 50 odstotkov (telesa) je v hudih in globokih opeklinah. Gre za drugo in tretjo stopnjo opeklin z možnimi poškodbami drugih organov,” je dodal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.