Hrvaško sodišče kaznovalo Slovenca zaradi kraje več koles

Črna kronika 31. Avg 202119:59 0 komentarjev
Kolo
Denis Sadiković/N1

Sodišče v Pazinu je izreklo pravnomočno kazen slovenskima državljanoma, 56-letnemu očetu in 23-letnemu sinu zaradi kraje več koles v hrvaški Istri junija letos. Oba sta bila obsojena na pogojno kazen. Poravnati bosta morala tudi več kot 140.000 kun (več kot 18.600 evrov) škode, ki sta ju povzročila lastnikom koles.

Sodišče je prvoobtoženega mlajšega slovenskega državljana spoznalo krivega desetih kaznivih dejanj tatvine. Pri eni tatvini je sodeloval z očetom, poroča puljski časnik Glas Istre na svoji spletni strani. Mlajši Slovenec naj bi iz kampov na različnih koncih hrvaške Istre od Umaga in Vrsarja do Pulja ukradel deset koles in se nato z njimi odpeljal proti Sloveniji. Sodišče je ugotovilo, da je vrednost škode zaradi ukradenih koles 140.335 kun (18.711 evrov).

Mlajšem Slovencu so določili leto dni pogojne kazni s petletno poskusno dobo. V naslednjih šest mesecih bo tudi moral plačati odškodnino za ukradena kolesa, sicer bo prekršil pogojno kazen. Lastnikom koles naj bi že plačal nekaj več kot 37.000 kun odškodnine ali približno 5000 evrov, navaja še Glas Istre. Očeta so kaznovali s šestmesečno pogojno kaznijo z dveletno poskusno dobo.

Hrvaški policisti so očeta in sina 25. junija ustavili na mejnem prehodu Kaštel/Dragonja, ko sta z avtomobilom znamke bmw s slovensko registracijo prevažala dve kolesi, za kateri nista imela nobenih dokazov, da sta njuna last.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!