Hrvat izginil med nabiranjem gob, v Ilirski Bistrici so ga iskali vso noč

Črna kronika 14. Nov 202313:00 0 komentarjev
goba
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

V ponedeljek zvečer se je na območju Ilirske Bistrice izgubil Hrvat, ki je ob slovensko-hrvaški meji nabiral gobe. Policisti so že ponoči zagnali iskalno akcijo, a so bili neuspešni. Zjutraj so nato 34-letnika našli tik pred začetkom obsežne iskalne akcije.

Včeraj nekaj po 20. uri so na policijski postaji Ilirska Bistrica prejeli klic, da je na območju njihove postaje pogrešan hrvaški državljan.

Pogrešanega je prijavil njegov prijatelj, prav tako iz Hrvaške, s katerim sta na območju Sušaka skupaj nabirala gobe. Pred vrhom hriba sta se razšla, zatem je prijatelj izginil. Na klice se ni oglašal, njegova telefonska številka je bila nedosegljiva.

Policisti so takoj zagnali iskalno akcijo. Z modrimi lučmi in sirenami so pregledali ceste in gozdne poti v okolici, a so bili kljub trudu neuspešni. S primerom so seznanili tudi hrvaške policiste, ki so na območje napotili svojo patruljo. Pomagali so si tudi s termovizijo, a tudi ta ni pomagala pri najdbi 34-letnega Hrvata.

Takoj zjutraj so zato slovenski policisti organizirali obsežno iskalno akcijo, na njej bi se jim pridružili tudi gasilci, svojci pogrešanega, vodniki psov in helikopter. A še preden se je obsežna iskalna akcija začela, so policisti na pogrešanega naleteli na cesti  za Dleto. Iskalno akcijo so preklicali, svojci pa so nepoškodovanega moškega odpeljali domov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!