Interpol prosi za pomoč: “Nekdo nekje nekaj ve o tem dečku”

Črna kronika 30. Avg 202311:42 0 komentarjev
umrli deček, ki so ga našli v donavi
Interpol

Interpol prosi za pomoč pri identifikaciji trupla dečka. Njegove posmrtne ostanke so lani našli v Donavi, bili so zaviti v folijo in obteženi s kamnom.

V bližini nemškega kraja Grossmehring so 19. maja lani v Donavi našli posmrtne ostanke dečka. Njegovo truplo je bilo zavito v folijo in obteženo s kamnom. Koliko časa je bil v vodi, ni znano.

Ker v enem letu še niso potrdili njegove identitete, je Nemčija za pomoč zaprosila države članice Interpola. Poslala je tako imenovano črno obvestilo, ki se uporablja za zbiranje informacij o neidentificiranih truplih. Obvestilu je dodala slike rekonstrukcije obraza.

Preiskovalci domnevajo, da je bil deček star od pet do šest let. Visok je bil okoli 110 centimetrov in težek okoli 15 kilogramov. Imel je rjave lase, njegova krvna skupina je bila 0. Preiskovalci domnevajo, da je nekaj časa živel izven Nemčije.

umrli deček, ki so ga našli v donavi
Interpol

“Interpol poziva organe kazenskega pregona po svetu, naj preverijo baze podatkov in odprte ali nerešene primere,” je dejal generalni sekretar Interpola Jürgen Stock. “Nekdo nekje nekaj ve o tem dečku. Zato je pomembno, da so podrobnosti javno objavljene. Ne glede na to, ali je bil žrtev trgovine z ljudmi, ugrabitve ali nasilja, si prizadevamo uporabiti vse zmogljivosti Interpola, da bi ga identificirali in pomagali razjasniti okoliščine njegove smrti.”

Vse, ki se spominjajo otroka, njegovih značilnosti ali izginotja, pozivajo, naj se obrnejo na nemško policijo. Za informacije, ki bi pomagale razjasniti primer, ponujajo 15.000 evrov.

umrli deček, ki so ga našli v donavi
Interpol

Interpol je leta 2021 vzpostavil podatkovno zbirko I-Familia, ki preiskovalcem pomaga identificirati neznana trupla s pomočjo DNK. Vsi, ki menijo, da je preminuli deček njihov družinski član, se lahko obrnejo na nacionalno policijo, po stiku z Interpolom pa bodo primerjali njihovo DNK.

Interpol je primer objavil v sklopu programa Identify Me (Prepoznaj me). V programu, ki so ga zagnali maja, objavljajo informacije o nerešenih primerih. Sprva so objavili podatke o 22 umrlih ženskah, za katere so domnevali, da so jih umorili. Organi pregona so po objavi dobili več kot 500 sporočil, ki jim pomagajo pri preiskavi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!