Isto trgovino skupina oropala kar trikrat, osumljenec grozil policistu

Črna kronika 24. Jun 202410:13 3 komentarji
Policistka
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

V petek dopoldne je v Šentjerneju dvanajst oseb oropalo trgovino. Odnesli so neznano število artiklov. Nato so isto trgovino oropali še zvečer in naslednji dan dopoldne. Eden od osumljencev je grozil policistu, zato ga bodo kazensko ovadili.

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da je v petek dopoldne v trgovino v Šentjerneju prišla skupina dvanajstih oseb – tako odraslih kot otrok – in izkoristila odsotnost varnostnika ter zasedenost trgovk. Nabrali so neznano število artiklov in zapustili trgovino brez plačila. Odpeljali so se s črnim audijem celjskih registrskih tablic in zeleno astro krških registrskih tablic.

Podobno se je zgodilo še zvečer, nekaj minut pred zaprtjem, in v soboto dopoldne. V petek zvečer so kljub posredovanju varnostnika pokradli za zdaj še neznano količino artiklov in se razbežali. V soboto dopoldne so nekaj plačali, nekaj stvari pa odnesli brez plačila.

Policisti iz Šentjerneja so ob pomoči policistov sosednjih postaj v soboto dopoldne kmalu po dejanju izsledili šest osumljencev. Po zaključeni preiskavi jih bodo kazensko ovadili in uvedli postopek o prekršku, ker niso upoštevali ukazov varnostnika. V enem od postopkov je 34-letnik grozil tudi policistu, zato ga bodo kazensko ovadili še za grožnje.

V soboto popoldne in zvečer se je v Šentjerneju preventivno zadržalo več policistov, tudi z drugih postaj na območju PU Novo mesto.

To pa še ni bil konec za šentjernejske policiste. V nedeljo so okoli pol sedme zvečer opazili dve mlajši osebi, ki sta preplezali ograjo trgovskega centra in nekaj odnesli ven. Ugotovili so, da gre za otroka iz okolice. V avtu sta ju čakali odrasli osebi, tudi njuna mata. Odnesli naj bi sicer samo star papir. Obvestili bodo tudi center za socialno delo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje