Italijanska policija v operaciji proti mafijskim združbam aretirala 12 ljudi

Črna kronika 26. Jul 202214:46 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Italijanska policija je v operaciji proti mafijskim združbam aretirala 12 ljudi. V operaciji na jugu države so zasegli 27 podjetij, od katerih ima eno sedež v Sloveniji.

Policija je na jugu Italije v operaciji proti pripadnikom mafije aretirala 12 ljudi, je sporočila italijanska finančna policija. Zasegli so 27 podjetij in 31 nepremičnin v skupni vrednosti 32 milijonov evrov. Med omenjenimi podjetji je imelo eno sedež tudi v Sloveniji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Med aretiranimi so podjetniki in domnevni člani zloglasne kalabrijske organizacije ‘Ndrangheta. Policija je pridržala osem ljudi, štirim pa je odredila hišni pripor. Aretirani naj bi tesno sodelovali s člani mafije, med drugim na področju gradbeništva in trgovine na debelo z živili.

Pred operacijo je policija izvedla dvoletno preiskavo, v kateri sta sodelovali tudi protimafijska enota italijanske policije DIA in finančna policija regije Kalabrija, ki se nahaja na skrajnem jugu italijanskega škornja, še navaja dpa.

‘Ndrangheta sicer velja za najmočnejšo mafijsko organizacijo v Italiji, katere začetki segajo na konec 18. stoletja, zanjo pa je značilna horizontalna struktura.

Sestavljajo jo avtonomni klani, znani kot ‘Ndrine, ki temeljijo skoraj izključno na krvnem sorodstvu. Glavna dejavnost organizacije je trgovina s prepovedanimi drogami, ukvarja pa se tudi s trgovino z orožjem, s pranjem denarja in prostitucijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!