Izgred na nogometnem igrišču v Škofji Loki: policija prosi za pomoč

Črna kronika 01. Okt 202109:12 > 10:20 1 komentar

Na začetku septembra so policisti v Škofji Loki obravnavali nasilen izgred, ko je med nogometno tekmo na igrišče vdrla skupina nasilnežev. Poškodovali so dva nogometaša in enega udeleženca. Policija prosi za pomoč pri prepoznavi oseb na fotografijah.

Incident se je zgodil 4. septembra ob 18.45, ko je na igrišče med nogometno tekmo vdrla skupina nasilnežev. Dva nasilneža so policisti že prepoznali, o drugih pa še zbirajo obvestila. Okoliščine kažejo, da gre za nasilje med navijaškima skupinama z območja Ljubljane in Primorske. Udeleženih je bilo okoli 20 ljudi.

#related-news_0

Policija obravnava sume kaznivega dejanja nasilništva ter prekrške zaradi uporabe pirotehnike, oviranja javne prireditve in nasilno ter drzno vedenje posameznikov oziroma skupine. Obvestila se zbirajo tudi v smeri prepovedi udeležbe posameznikom na športnih prireditvah.

Policisti prosijo za pomoč pri prepoznavi oseb na fotografijah v prilogi in pri pridobivanju informacij o drugih udeležencih. Kdor ima kakršnekoli informacije, jih lahko sporoči na interventno številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Zapisali so še, da je vsakršno nasilje nesprejemljivo in nima ničesar skupnega z navijaštvom. “Prav tako ni dopustno, da bi taki in podobni neredi na športnih prireditvah postali običajen pojav. Zato mora biti v interesu vseh, da se taka dejanja raziščejo ter da se odkrijejo in obravnavajo posamezniki.”

Opomba: Kjer je na fotografijah obraz zakrit, je oseba že prepoznana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje