Veliko ropov in vlomov: “Ta konec tedna smo bolj obremenjeni kot običajno”

Črna kronika 03. Sep 202316:38 4 komentarji
Tatvina iz hiše
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Ljubljanska policijska uprava je v petek in soboto prejela 105 klicev, ki so se nanašali na kriminaliteto, torej na vlome, rope, drzne tatvine ... "Ta konec tedna smo bolj obremenjeni kot običajno," so potrdili na policiji.

Ljubljanski operativno komunikacijski center  je v petek in soboto prejela prejel 1363 klicev, od tega 460 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. 106 klicev se je nanašalo na  kriminaliteto, 136 na javni red in mir ter 168 na prometno varnost.

“Ta konec tedna smo bolj obremenjeni kot običajno,” je potrdila Aleksandra Golec, predstavnica za javnost na policijski upravi Ljubljana (PU Ljubljana).

V primerjavi s prejšnjimi petki in sobotami izstopajo kraje. Policisti iz PU Ljubljana so včeraj in predvčerajšnjim obravnavali 4 rope, 3 drzne tatvine, 33 tatvin, 10 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 11 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Drzne tatvine

V petek okoli 20. ure je v Kočevju storilec pristopil do oškodovanca, mu iz rok izpulil vrečko s hrano in iz hlač vzel denarnico ter s kraja zbežal.

V petek okoli 11. ure sta se do stanovanjske hiše v okolici Grosuplja pripeljala dva neznanca, ki sta se oškodovanki predstavila kot delavca telekomunikacijskega podjetja. Medtem ko jo je eden zamotil s pogovorom, je drugi preiskal hišo in iz nje odtujil gotovino. S kraja sta se nato odpeljala s srebrnim Renault scenicom.

V petek so bili policisti obveščeni, da je neznanec vstopil v sobo hostla v Ljubljani, kjer je pristopil do torbice oškodovanke, ki je v tem času zraven spala. Iz torbice je odtujil gotovino in s kraja odšel. Povzročil je za nekaj sto evrov materialne škode.

O vseh treh primerih policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Ropi

Danes okoli 3. ure so policisti izvedeli za rop na območju Muljave, kjer so štirje mlajši moški pristopili do dveh oseb in enega pretepli ter mu odvzeli denarnico, nato pa s kraja zbežali. Oškodovanec je bil pri tem lažje poškodovan. Eden od storilcev je imel oblečeno belo jopo in črne hlače, imel je skodrane lase. Drugi je nosil jopo svetlo rjave barve in bele hlače.Včeraj zvečer pa sta na območju Viča dva moška, stara okoli 30 let, pristopila do kolesarke in jo z grožnjo prisilila, da jima kolo izročila, nato pa sta se s kraja odpeljala. Eden od moških je bil visok okoli 165 cm, srednje postave, imel je kratke temne lase, oblečen je bil v kratko majico rdeče barve in črne kratke hlače. Drugi moški je bil za okoli 30 centimetrov višji, zelo suhe postave, imel je kratke temne lase, oblečen je bil v kratko majico črne barve in črne dolge hlače.

V Ribnici pa je v petek ponoči moški z grožnjo, da ga bo pretepel, od drugega moškega izsilil nekaj gotovino. Oškodovanec je s kraja zbežal, sporočajo s policije.

Tudi v teh primerih policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev.

Že ob drugi uri popoldne pa so bili v petek policisti obveščeni o pretepu na območju centra mesta Ljubljana. Ugotovili so, da je do oškodovanca pristopil znanec in od njega zahteval denar. Ker mu ga ni želel izročiti, ga je pretepel in mu denar vzel iz žepa. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo

Policijske uprave
Policija

Vlomi

Na Viču je v enem primeru vlomilec iz stanovanja vzel za okoli 7.000 evrov gotovine in nakita, v drugem pa sta po vlomu v novogradnjo izginila toplotna črpalka in računalnik.

V Šiški je nekdo iz vrtne lope odtujil za okoli 100 evrov orodja in oblačil, iz ene od trgovin pa je zmanjkalo za okoli 5.000 evrov alkoholnih pijač.

Trije vlomi so se zgodili na območju Kočevja. Nekomu je iz vrtne lope zmanjkalo za okoli 300 evrov orodja, posod in igrač, drugemu iz garaže orodje, električni skiro in televizor v skupni vrednosti okoli 3000 evrov, iz nekega lokala pa je nekdo ukradel 1800 evrov v gotovini.

Tudi v Ribnici je nekdo vlomil v trgovino in ukradel gotovino, tam za okoli 500 evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje