Ljubljanski policisti s pomočjo občanov preprečili več vlomov

Črna kronika 15. Avg 202315:53 1 komentar
Policijski avto
Aljaž Uršej/N1

Ljubljanski policisti so v zadnjem tednu, ko jih je bilo veliko napotenih na poplavna območja, preprečili številna kazniva dejanja tudi na območjih, ki jih poplave niso neposredno prizadele, ali pa so uspešno prijeli njihove storilce. V zadnjih dneh so obravnavali več (poskusov) vlomov in tatvin.

V zadnjem tednu je bilo veliko policistov napotenih na poplavna območja, kjer opravljajo naloge varovanja premoženja. Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so zapisali, da je sodelovanje z občani na teh območjih resnično dobro, saj vsakodnevno prejemajo informacije, s katerimi lahko učinkovito preprečujemo kazniva dejanja.

“Vsekakor pa so storilci kaznivih dejanj še kako aktivni tudi na območjih, ki jih neposredno niso prizadele poplave in kjer policisti opravljajo redno delo pri skrbi za javno varnost in preprečevanje kriminalitete,” so zapisali.

V ponedeljek popoldan je PU Ljubljana občan denimo obvestil, da dve osebi poskušata vlomiti v gostinski lokal na območju Tacna. Policisti so ob prihodu na kraj tam izsledili 22- in 33-letnika, ki sta vlamljala v lokal, vendar so jima dejanje preprečili. Zoper oba bo na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

V istem času so v Grosuplju pri obhodu terena opazili 21- in 38-letnika, ki sta vlomila v parkirano osebno vozilo in iz njega odtujila gotovino. Oba sta bila pridržana za nujno potreben čas, tudi zoper njiju pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V zgodnjih jutranjih urah pa so bili ljubljanski policisti obveščeni tudi o sumljivem dogajanju pri stanovanjski hiši v Mostah. Tam so zalotili 41- in 55-letnika, ki sta ravno zapuščala hišo, v katero sta vlomila. Iz hiše sta odtujila kar nekaj nakita, ki pa je bil vrnjen lastnikom. Med postopkom se je 55-letnik s ponarejenimi dokumenti izdajal za drugo osebo. Zoper oba je bilo odrejeno pridržanje in bosta privedena pred preiskovalnega sodnika.

(Fotografija je simbolična.) Foto: Srdjan Zivulovic/BOBO

V petek so moščanski policisti takoj po izvršitvi ropa, kjer je storilec z nožem zahteval vrednejše stvari, izsledili tudi mladoletnega storilca v neposredni okolici. Danes ponoči pa so pri vlomu v gostinski objekt v centru mesta zalotili dve mladoletnici. Zoper vse pa sledijo ustrezni postopki.

“Občankam in občanom se zahvaljujemo za posredovane informacije in pozivamo, da nam zaznana sumljiva ravnanja sporočijo na interventno številko policije 113. Tako lahko pomagajo preprečiti storilcem, da bi oškodovali bodisi njih bodisi njihove sosede, znance ali povsem naključne mimoidoče. Skupaj lahko zagotovo bolje poskrbimo za varnost vseh prebivalcev Slovenije,” so še zapisali na PU Ljubljana.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje