Ljubljanski policisti: Vožnja pod vplivom alkohola je izzivanje nevarnosti

Črna kronika 08. Jan 202310:37 0 komentarjev
alkotest, policija
Foto: Bor Slana/ BOBO

Ljubljanski policisti so v petek obravnavali dve nesreči, ki jima je botroval alkohol. Skupno so se lažje poškodovale štiri osebe. Ob tem so voznike znova pozvali, naj vozijo trezni, saj drugače v prometu izzivajo nevarnost.

Ljubljanski policisti so v petek obravnavali dve prometni nesreči, ki sta jih povzročila voznika pod vplivom alkohola.

V petek ob 18.30 je najprej prišlo do prometne nesreče na ljubljanski obvoznici, in sicer na razcepu Kozarje proti Brezovici. Udeleženo je bilo eno osebno vozilo. Policija je ugotovila, da je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (v litru izdihanega zraka je imel 0,64 miligrama alkohola) izgubil oblast nad vozilom in dvakrat trčil v ograjo. V nesreči se je sopotnica v vozilu lažje poškodovala.

Okoli 23. ure je prišlo še do nesreče na Ljubljanski cesti v Grosupljem, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili.

Policisti so prišli do zaključka, da je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (v litru izdihanega zraka je imel 0,59 miligrama alkohola) izgubil oblast nad vozilom in pri vožnji v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v voznika, ki je pripeljal nasproti. V nesreči so se oba voznika in sopotnica lažje poškodovali.

Policisti v obeh primerih še zbirajo obvestila v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo, so napovedali na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

Alkoholizirani voznik je prepričan, da vozi bolje kot dejansko

Ob tem so policisti vnovič opozorili pred vožnjo pod vplivom alkohola: “Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasni odzivi, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd.”

V prometu to pomeni izzivanje nevarnosti, so sklenili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!