Martinov vikend: pozor, pijani vozniki

Črna kronika 13. Nov 202120:03 > 20:04 0 komentarjev
pijani vozniki
PU Maribor

Martinov vikend številni proslavljajo in ob prazniku vinogradnikov ter vinarjev nazdravijo z novo letino vina. A policisti voznike opozarjajo, naj nikar ne sedejo vinjeni za volan. 27-letni pijan voznik je prenočil v pridržanju, drug je avtomobil prevrnil na streho.

Brez vozniškega dovoljenja je v petek okoli 16. ure ostal 60-letnik z območja Policijske postaje Ormož. Napihal je 0,61 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, to je približno 1,27 promila, so sporočili mariborski policisti.

Na območju Slovenske Bistrice so policisti obravnavali 56-letnika, ki je vozil pod vplivom alkohola, povrhu pa je bil še brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Napihal je 0,87 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oziroma 1,8 promila.

Le uro in pol kasneje so policisti iz Slovenske Bistrice obravnavali še prometno nesrečo, v kateri je pijan 27-letnik zapeljal v jarek, po trčenju pa je vozilo pristalo na strehi. Pri tem se voznik ni poškodoval. 27-letnik je napihal 0,90 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oziroma 1,87 promila.

Prav toliko je preizkus alkoholiziranosti pokazal pri še enem 27-letniku, ki so ga policisti obravnavali v petek zvečer na Ptuju. Noč je preživel v pridržanju na policijski postaji.

Ker Martinovega vikenda še ni konec, policisti voznike pozivajo, naj se odrečejo alkoholu, kadar vozijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!