Med Ribnico in Kočevjem trčili avtomobil, tovornjak in avtobus, ena oseba umrla

Črna kronika 09. Nov 202212:35 > 16:11
Policijski avto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Okoli enajste ure se je na cesti med Ribnico in Kočevjem zgodila tragična prometna nesreča. V trčenju avtomobila, tovornjaka in avtobusa je umrla ena oseba, dve osebi sta poškodovani so sporočili ljubljanski policisti.

Malo po enajsti uri se je na lokalni cesti med Ribnico in Kočevjem zunaj naselja Rakitnica zgodila huda prometna nesreča, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Ljubljana. Po doslej znanih informacijah so trčili avtomobil, tovornjak in avtobus.

“V nesreči je umrl voznik osebnega vozila, dve osebi pa sta lažje poškodovani,” so zapisali. Kot so še dodali ljubljanski policisti, je 47-letni voznik avtomobila vozil iz smeri Ribnice proti Kočevju, ko je na Dolenjevaškem polju, v bližini odcepa za Gotenico iz neznanega razloga zapeljal na levi prometni pas, po katerem je v nasprotni smeri peljal tovornjak. Voznik tovornjaka se je umikal na desno, a sta vozili bočno trčili, nakar je voznika avtomobila odbilo še v avtobus, ki je vozil za tovornjakom. Po trčenju sta avtobus in avtomobil obstala izven vozišča, so še sporočili s PU Ljubljana.

Voznik avtomobila je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, voznik avtobusa in potnica pa sta se v nesreči lažje poškodovala. Na avtobusu je bil sicer prisoten še en potnik, a se v nesreči ni poškodoval. Policisti bodo o vseh okoliščinah prometne nesreče obveščali pristojno državno tožilstvo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.