Med sankanjem na Ljubelju zapeljala v prepad, odpeljali so jo s helikopterjem

Črna kronika 15. Jan 202409:46 0 komentarjev
Sankanje Ljubelj: zgodila se je nesreča
Foto: GRS Tržič

Sončen vikend je na izletniške točke privabil večje skupine ljudi, mnogi so zimske razmere izkoristili za smučanje in sankanje. A ni minilo brez nesreč, dve sta se v nedeljo zgodili na progi s Starega Ljubelja pri Tržiču.

Nedeljsko sankanje na Starem Ljubelju je minilo v znamenju nesreč. Tržiški policisti so bili namreč včeraj med 13. in 14. uro obveščeni o dveh nesrečah na sankaški progi.

V prvem primeru se je poškodovala 27-letnica. Na kraju so jo oskrbeli gorski reševalci iz Tržiča in zdravstveno osebje.

Slabo uro zatem se je zgodila druga, hujša nesreča. Kot so zapisali tržiški gorski reševalci, je 47-letna sankačica zapeljala s proge in pristala v prepadu, pri tam pa se je hudo poškodovala. Gorski reševalci in zdravstveno osebje so jo na kraju oskrbeli, nato so jo s helikopterjem Slovenske vojske odpeljali v zdravstveno ustanovo.

Policisti v zimsklem času na svoji spletni strani neprestano opozarjajo, da je na smučiščih in sankališčih nujna pozornost. Največ nesreč pri sankanju se po njihovih informacijah zgodi, ker sankači podcenijo sani in niso pozorni na hitrost. Sankanje je nevarno tudi, če se namesto sani za zdrs po snegu uporabi različne nadomestke, na primer gume, plastične vreče in čolne, ki niso tako dobro vodljivi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!