Sedem ranjenih v streljanju sredi Trsta, od tega dva huje

Streljanje v Trstu
Alberto Bollis/TWITTER

V soboto dopoldne je v središču Trsta prišlo do fizičnega in strelskega obračuna med dvema skupinama moških. Po doslej zbranih podatkih naj bi bilo ranjenih sedem oseb, od tega dva huje.

Nekaj minut pred osmo uro zjutraj je pred barom Torrefazione v središču Trsta prišlo do obračuna. Kot je poročal italijanski medij Rai News, naj bi najprej prišlo do pretepa med dvema skupinama moških. Med pretepom naj bi uporabili tudi kovinske palice.

Po informacijah Rai News naj bi šlo za dlje trajajoči spor med državljani Albanije in Kosova, ki so zaposleni v gradbenih podjetjih. Zatem naj bi eden izmed moških začel streljati. Kot so sprva poročali italijanski mediji, naj bi bilo med streljanjem ranjenih med šest in osem oseb, ena izmed njih naj bi bila v hudem stanju. Kasneje je italijanski Rai News pisal o sedmih ranjenih osebah, od tega o dveh osebah, ki sta utrpeli hujše telesne poškodbe.

Osebi, ki sta huje poškodovani, se zdravita v bolnišnici v Tržiču. Njuno stanje je stabilno. Še pet oseb pa so prepeljali v univerzitetno bolnišnico v Trstu.

Upiranje aretaciji

Dva izmed neznancev sta po dogodku zbežala v smeri Benetk, policija pa naj bi ju ustavila pri Moščenicah, je poročal Primorski dnevnik, ki je dodal, da naj bi se moška aretaciji upirala, v njunem vozilu pa naj bi našli orožje.