Med sojenjem članom Kavaškega klana evakuirali koprsko sodišče

Črna kronika 20. Jan 202311:14 0 komentarjev
policija, marica
Simbolična fotografija (Foto: Policija)

Med sojenjem pripadnikom Kavaškega klana so na koprskem sodišču prejeli obvestilo, da je v stavbi sodišča nastavljen eksploziv. Policija je stavbo evakuirala, prostore pa še vedno pregledujejo.

Zaradi obvestila o nastavljenem eksplozivnem sredstvu so ob 9.30 evakuirali stavbo koprskega sodišča. Kot so pojasnili na Policijski upravi Koper, so prejeli obvestilo o nastavljenem eksplozivnem sredstvu v prostorih sodišča, zaradi česar so prostore evakuirali in jih trenutno pregledujejo.

Obvestilo je prispelo v času, ko je potekalo sojenje pripadnikom Kavaškega klana zaradi ugrabitve kasneje umorjenega Danijela Božića. Najverjetneje je to bil zadnji narok v tej zadevi.

Odvetnik Branko Gvozdić je sicer pred prekinitvijo zahteval preložitev naroka, češ da njegova stranka, Bojan Stanojević, ni bila seznanjena s tem, da se bo glavna obravnava danes zaključila in zaradi tega ni prišel iz Črne gore. Predložil je tudi zdravniško potrdilo, izdano v bolnišnici v Cetinju, da je Stanojević upravičeno odsoten.

Obtoženi Dragan Čikojević je odsotnost pojasnil s službenimi obveznostmi. Tako je na zatožni klopi spet sedel samo Blaž Kadivec, ki so ga pripeljali pod posebno strogimi varnostnimi ukrepi v konvoju policijskih vozil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!