Zastopnik društva oškodoval upnike, kriminalisti so ga ovadili

Črna kronika 15. Maj 202413:26 0 komentarjev
Stečaj
Foto: PROFIMEDIA

Mariborski kriminalisti so zoper zakonitega zastopnika društva podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve dveh kaznivih dejanj – dajanja prednosti upnikom in ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Kriminalisti mariborske policijske uprave so prejšnji teden zaključili postopek s področja gospodarske kriminalitete. Na podlagi prijave stečajnega upravitelja društva z mariborskega območja so zbirali obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja dajanje prednosti upnikom.

Ugotovili so, da je zakoniti zastopnik društva kljub insolventnosti sklenil pogodbo o odstopu terjatev, s katerim so bile zgolj na eno gospodarsko družbo prenesene vse terjatve v višini več kot tri milijone evrov. S tem je povzročil premoženjsko škodo ostalim upnikom.

Zakoniti zastopnik društva je utemeljeno osumljen tudi storitve kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Da bi upravičil prenos te terjatve, je sestavil dve lažni listini in ju uporabil kot prave.

Kriminalisti so na pristojno okrožno državno tožilstvo v Mariboru, ki je usmerjalo predkazenski postopek, zoper eno odgovorno osebo društva podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma dajanja prednosti upnikom (227. člen KZ-1) in kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin (235. člen KZ-1).

Za prvo omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do pet let, za drugo pa do dve leti.

Po neuradnih podatkih časnika Večer gre za Strelski klub Central Pragersko, terjatve pa naj bi bile prenesene na podjetje Interxpogroup.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!