Mirna noč na Obali: pomoči gasilcev zaradi visokega plimovanja niso potrebovali

Črna kronika 11. Mar 202407:41 0 komentarjev
PIRAN POMOL RIBOLOV
Foto: Srdjan Živulović/Bobo

Sinoči so se zaradi napovedi visokega plimovanja ponekod na Obali oglasile sirene. Vendar je noč, kot so nam povedali gasilci, na srečo minila mirno.

Sinoči je koprski regijski center za obveščanje zaradi visokega plimovanja morja v Piranu ob 21.10 sprožil sireno, in sicer z znakom – opozorilo na nevarnost. Na to so opozorili tudi hidrologi, ki so napovedali, da se bo ob večerni plimi med 18. in 23. uro morje razlivalo na najnižjih delih obale v višini do 20 centimetrov.

Vendar je noč na srečo minila mirno. Tako koprski kot piranski gasilci so nam pojasnili, da niso imeli intervencij zaradi poplavljanja morja.

Ob morju lahko sicer danes pričakujejo več jasnine. Na vzhodu bo oblačno z rahlim dežjem. Drugod bo oblačno, popoldne bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15 stopinj Celzija, napoveduje agencija za okolje.

V torek bo pretežno oblačno, na severovzhodu bo občasno rahlo deževalo. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, najvišje dnevne od 10 do 15 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!