Množičen pretep Torcide in Bad Blue Boysov

Črna kronika 05. Feb 202217:56 > 19:05 0 komentarjev
Pretep med navijači
Kronike Velike Gorice/FACEBOOK

Pred današnjo tekmo med Hajdukom in Gorico je v kraju Velika Gorica, ki je v neposredni bližini Zagreba, prišlo do množičnega pretepa med navijači dveh največjih hrvaških nogometnih klubov in dolgoletnih rivalov splitskega Hajduka in zagrebškega Dinama.

Pred današnjo tekmo med Hajdukom in Gorico je prišlo do množičnega pretepa navijačev Torcide in Bad Blue Boysov.

Gre za navijaški skupini dveh največjih hrvaških nogometnih klubov, ki sta v dolgoletnem rivalstvu. Navijači Torcide so podporniki splitskega Hajduka, medtem ko so Bad Blue Boys navijaška skupina zagrebškega Dinama. Do današnjega pretepa med njunimi pripadniki je prišlo okrog 14.20 ure v kraju Velika Gorica, ki je v neposredni bližini Zagreba.

Navijači so med drugim prižgali bakle in jih metali v nasprotnike, leteli so tudi udarci z nogami in pestmi. Zaradi pretepa, v katerem je sodelovalo med trideset in petdeset navijačev, je bil začasno ustavljen promet. Ko je na kraj pretepa prišla policija, so se navijači razkropili, poroča Kronikevg.

Po prvih informacijah je bila v pretepu poškodovana ena oseba, ni pa še znano, koliko resne so poškodbe. Policija je po poročanju medija Kronikevg zaradi današnjega pretepa in preteklih izgredov pridržala osem ljudi.

Na nogometni tekmi je Hajduk Gorico premagal s 4 proti 0.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!