Moškega, ki je na Ptuju grozil s plinsko jeklenko, lahko doleti več let zapora

Črna kronika 29. Maj 202409:48 > 13:38 1 komentar
Policijska uniforma
Foto: Policijska uniforma

V enem od stanovanjskih blokov na Ptuju je včeraj moški grozil z uporabo plinske jeklenke. Po nekaj urah ga je kriminalistoma uspelo obvladati in preprečiti nadaljnje ogrožanje ljudi. Moškega lahko doleti do osem let zaporne kazni.

Ptujski policisti so bili včeraj okoli 18. ure obveščeni o moškem, ki grozi z uporabo plinske jeklenke. Do večstanovanjske hiše na Ptuju, v kateri je bil moški, je bilo zato napotenih več policijskih patrulj iz različnih enot ter kriminalisti Sektorja kriminalistične policije. O dogodku je bil obveščen tudi policijski pogajalec. Zaradi zagotavljanja varnosti stanovalcev je bila v stanovanjskem bloku izvedena tudi evakuacija, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Nekaj po 21. uri je kriminalistoma SKP PU Maribor moškega uspelo pregovoriti, da je odprl vrata v stanovanje. Uspelo jima ga je obvladati, s svojim ravnanjem pa sta preprečila nadaljnje ogrožanje življenja ljudi in povzročitev morebitne škode. Moški je bil takoj po prijetju na kraju predan v zdravstveno oskrbo službi nujne medicinske pomoči, so pojasnili na PU Maribor.

Za tem je bil opravljen ogled kraja kaznivega dejanja, danes pa policisti in kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Danes je bila moškemu odvzeta prostost in odrejeno pridržanje, po zbranih obvestilih pa bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku. Grozi mu od enega do osem let zapora.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje