Moški ženski vzel ključe in se zaklenil v stanovanje, nato je izbruhnil požar

Črna kronika 28. Sep 202313:43 0 komentarjev
policija gasilci
Fotografija je simbolična (Foto: BOBO)

V sredo smo poročali o požaru v stanovanju v Mariboru. Policija je danes sporočila več podrobnosti, kaj se je dogajalo.

Policisti mariborske policijske uprave so bili včeraj malo pred pol deveto uro zvečer obveščeni, da je moški ženski odvzel stanovanjske ključe in se zaklenil v stanovanje. Nekaj minut zatem je v stanovanju zagorelo.

Gasilci so vstopili v stanovanje, saj so ocenili, da je v njem oseba, ki potrebuje pomoč. Ob vstopu so opazili moškega, ki je stopil do odprtega okna, začel kričati in nakazovati, da bo skočil skozi okno.

Policist PP Maribor je skupaj z gasilci stopil do njega, ga prijel in potegnil od okna ter mu tako preprečil skok. Zaradi bojazni, da se bo poškodoval, so uporabili tudi prisilna sredstva. Moškemu so nato nudili zdravstveno pomoč.

Po doslej znanih informacijah gre za tujega državljana, ki je bival na tem naslovu.

V intervenciji je sodelovalo 21 gasilcev iz GB Maribor in PGD Maribor – mesto. Požar so uspešno pogasili, po nestrokovni oceni policistov pa je nastalo 50.000 evrov škode.

Ogled kraja požara je pokazal, da je zagorelo na več različnih mestih po stanovanju. Policija nadaljuje zbiranje informacij v povezavi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!