Motorist v okolici Ptuja dovoljeno hitrost prekoračil za več kot 70 km/h

Črna kronika 17. Okt 202210:28 2 komentarja
Skuter, motor
Žiga Živulović jr./BOBO

V okolici Ptuja so policisti ustavili motorista, ki je krepko prekoračil dovoljeno hitrost vožnje.

Ptujski policisti so v zgodnjih jutranjih urah v nedeljo na regionalni cesti v okolici Ptuja ustavili voznika motornega kolesa, ki je vozil s hitrostjo 149 km/h.

Na tem delu ceste je hitrost vožnje omejena s prometnim znakom na 70 km/h. Ustavili so ga nekaj pred 6. uro zjutraj, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.

Ker je voznik dovoljeno hitrost vožnje prekoračil za več kot 50 km/h, so mu policisti na podlagi zakona o prekrških prepovedali nadaljnjo vožnjo. Na okrajno sodišče na Ptuju so podali obdolžilni predlog, da se kršitelju začasno odvzame vozniško dovoljenje.

Za takšno kršitev je predpisanih 1.200 evrov globe in stranska sankcija 18 kazenskih točk v cestnem prometu.

Policisti motoriste, ki jih sončni dnevi – še zadnji lepi za vožnjo – vabijo na motor, opozarjajo, da jesen prinaša tudi nekatere pasti. Stanje na cestah v tem času je lahko precej slabše, kot je poleti: zaradi nižjih temperatur se asfalt čez dan slabše ogreje, oprijem gum pa je temu primerno slabši. Poleg tega so tu še umazanija, odpadlo listje in vlažna asfaltna podlaga na delih ceste, kamor sonce ne posveti. Upoštevati je treba tudi dejstvo, da se jeseni dan krajša, vidljivost v mraku pa je slabša, so še dodali na PU Maribor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje