Na Bovškem Gamsovcu zjutraj umrla tuja planinka

Črna kronika 26. Sep 202314:30 3 komentarji
Gore
Žiga Živulovič jr./BOBO

Na Bovškem Gamsovcu je zjutraj umrla nemška državljanka. Med hojo na krušljivem delu planinske poti z moškim, prav tako nemškim državljanom, je padla na skalo in se več deset metrov kotalila, nato pa padla po strmem meliščnem grebenu in na kraju podlegla telesnim poškodbam.

Policisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica so bili ob 9.56 obveščeni, da je na Bovškem Gamsovcu padla in telesnim poškodbam podlegla planinka.

Po prvih zbranih podatkih sta moški in ženska, oba državljana Nemčije, hodila na krušljivem delu planinske poti. Omenjena planinka je hodila za moškim na oddaljenosti približno petih metrov, zatem pa padla na skalo in se več deset metrov kotalila. Nato je padla po strmem meliščnem grebenu.

Tuja državljanka je zaradi poškodb umrla na kraju nesreče. Zdravnik splošne ambulante Bovec je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Na kraju nesreče so posredovali gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRZS z Brnika, ki so s helikopterjem Slovenske vojske pokojnico prepeljali na letališče v Bovec. Policisti dodajajo, da sumljivih okoliščin niso ugotovili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Bovški Gamsovec se nahaja nadmorski višini 2.392 metrov v osrčju Julijskih Alp in neposredni bližini Triglava.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje