Na Facebooku prodajajo vozniška dovoljenja. Policija: Ne nasedajte goljufom

Črna kronika 20. Sep 202317:16 0 komentarjev
Policija opozarja na lažne oglase za pridobitev vozniškega dovoljenja
Foto: Policijska uprava Celje

Na družbenem omrežju Facebook so se v zadnjih dneh pojavili oglasi, kjer posamezniki v zameno za plačilo ponujajo pridobitev slovenskih in mednarodnih vozniških dovoljenj. Policija je do sedaj prijela že več prijav oseb, ki so nakazale denar za neveljavna oziroma ponarejena vozniška dovoljenja. "Občane opozarjamo, naj ne nasedajo tovrstnim ponudbam, saj gre za goljufe, ki se okoriščajo na tuj račun," so dodali.

Celjski kriminalisti obravnavajo sume storitve kaznivih dejanj goljufije in ponarejanja listin, ki se navezujejo na prodajo ponarejenih vozniških dovoljenj.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje, so v sodelovanju z agencijo za varnost prometa v zadnjih zaznali, da so se na družbenem družbenem omrežju Facebook pojavili zapisi (po vsebini oglasi), kjer posamezniki, proti plačilu ponujajo pridobitev slovenskih in mednarodnih vozniških dovoljenj. Ob nekaterih zapisih, kjer ponujajo omenjena vozniška dovoljenja, so dodali tudi fotografije policijskih preventivnih dogodkov, ki so bile objavljene na družbenih omrežjih.

Po do sedaj zbranih podatkih policije vozniško dovoljenje za B kategorijo ponujajo za 1.700 evrov, vozniško dovoljenje za vse kategorije pa za 3.700 evrov.

“Do sedaj smo prejeli že več prijav oseb, ki so nakazale denar za neveljavna, ponarejena, vozniška dovoljenja. Občane opozarjamo, naj ne nasedajo tovrstnim ponudbam, saj gre za goljufe, ki se okoriščajo na tuj račun,” so še dodali na celjski policijski upravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!