Na Hrvaškem zaradi suma posilstva aretirali dva policista

Hrvaška, policija
Foto: PROFIMEDIA

Na Hrvaškem so aretirali dva policista zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost.

Kriminalisti liško-senjske policijske uprave so končali preiskavo dveh policistov zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost. Posilstvo je po poročanju N1 Zagreb prijavila ženska, ki jo oba policista poznata že dlje časa.

Po pisanju Jutarnjega lista je žrtev stara 33 let, oba policista pa sta od nje starejša in sta na policiji zaposlena že dlje časa – eden več kot 10, drugi več kot 20 let. Starejši policist naj bi bil v času storitve kaznivega dejanja v službi, drugi ne.

Po zaključku kriminalistične preiskave so zoper policista podali kazensko ovadbo. Policija več podrobnosti zaradi zaščite žrtve ni razkrila. Zoper policista sta bila uvedena disciplinska postopka, še danes pa naj bi bila razrešena dolžnosti.

Policija in tamkajšnje ministrstvo za notranje zadeve sta poudarila, da imata ničelno stopnjo tolerance do kakršnihkoli zlorab in da tovrstna dejanja ostro obsojata. “Nekoliko nas pomirja dejstvo, da je žrtev ohranila zaupanje v policijo in primer prijavila. Čeprav sta bila storilca pridržana in zoper njiju podana kazenska ovadba, je s takšnim osamljenim ravnanjem posameznikov povzročena ogromna škoda vsem pripadnikom policije, ki strokovno in odgovorno opravljajo svoje delo v dobro vseh državljanov,” so ob tem še dodali na liško-senjski policijski upravi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.