Na Kopah se je pretrgala jeklenica na vlečnici, poškodovana smučarja

Črna kronika 07. Feb 202212:19 > 13:39 0 komentarjev
Profimedia (SLIKA JE SIMBOLIČNA)

Na smučišču na Kopah se je v nedeljo pretrgala jeklenica na vlečnici Pahernik. V nesreči sta se poškodovala dva smučarja, od tega en huje. Direktor podjetja Vabo, ki upravlja smučišče, Boštjan Paradiž je zagotovil, da vse naprave na smučišču redno pregledujejo in da je najverjetneje prišlo do tehnične okvare.

Na smučišču na Kopah se je v nedeljo pretrgala jeklenica na vlečnici Pahernik. V nesreči sta se poškodovala dva smučarja, so sporočili s Policijske uprave Celje. 44-letni smučar se je huje poškodoval, 38-letni smučar pa lažje.

Zakaj točno se je jeklenica pretrgala, še ni znano. “Danes, v sodelovanju inšpektorja za žičniške naprave, nadaljujemo z ogledom,” so navedli na celjski policijski upravi.

Direktor podjetja Vabo, ki upravlja smučišče, Boštjan Paradiž je zagotovil, da vse naprave na smučišču redno pregledujejo.

“Jeklenica se je strgala iz nekega tehničnega momenta, ki ga ni bilo moč predvideti. Tudi ta naprava je bila pregledana, imela je obratovalno dovoljenje in opravljen tehnični pregled. Najverjetneje je šlo za neko tehnično okvaro, ki jo zdaj skupaj z inšpektorjem raziskujemo,” je dejal. Dodal je, da je reševalna ekipa na smučišču poškodovana smučarja takoj oskrbela.

Smučišče Kope danes normalno obratuje, medtem ko je vlečnica do nadaljnjega zaprta. “V času, dokler ne saniramo napake, bomo poskrbeli za vmesno povezavo za smučarje,” je še povedal Paradiž.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!