Na Krasu izbruhnil večji požar, aktiviran tudi helikopter SV

Črna kronika 17. Avg 202116:07 > 18. Avg 2021 09:18 0 komentarjev
Požar
Andraž Pavlin

V bližini vasi Brestovica pri Komnu je nekaj po enajsti uri dopoldne izbruhnil večji požar. Gasilcem je požar v popoldanskih urah uspelo omejiti. Vzrok požara še ni znan, obstaja pa možnost, da ga je ob včerajšnjem neurju zanetila strela.

Kot je poročal Radio Slovenija, je zagorelo nad vasico Brestovica pri Komnu na strmem pobočju. Gašenje požara je bilo zaradi nedostopnosti terena oteženo. “Zagorelo je na nedostopnem terenu na močni strmini. Danes je tudi zelo vetrovno in nam veter otežuje gašenje,” je za N1 povedal Andraž Pavlin, predstavnik za odnose z javnostmi Gasilske enote Nova Gorica.

Požar Požar
Andraž Pavlin
Požar Požar
Andraž Pavlin
Požar Požar
Andraž Pavlin
Požar Požar
Andraž Pavlin
Požar Požar
Andraž Pavlin

Zaradi vetra se je požar hitro širil, zato je bil v intervenciji aktiviran tudi helikopter Slovenske vojske. Na terenu je po Pavlinovih besedah sodelovalo več kot 150 gasilcev, požar pa jim je uspelo omejiti, zato ta ne ogroža okoliških vasi. Vzrok požara sicer še ni znan, obstaja pa možnost, da ga je zanetila strela v nočni nevihti, nam je še povedal Pavlin.  Požarna straža ostaja na lokaciji. Do jutra bodo z obhodi nadzorovali območje.

Po prvih podatkih v požaru ni nastala materialna škoda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!