Na Malti zasegli rekordno količino kokaina, namenjen je bil v Slovenijo

Črna kronika 12. Maj 202213:41 5 komentarjev
Malta
Fotografija je simbolična, a posneta v malteškem pristanišču Malta Freeport. (PROFIMEDIA)

Carinki na Malti so zasegli 1,5 tone kokaina, skritega v zabojniku, ki je bil na poti iz Kolumbije v Slovenijo. Primer preiskuje malteški policijski oddelek za droge.

Malteški cariniki so zasegli rekordnih 1,5 tone kokaina, skritega v zabojniku, ki je prevažal banane iz Kolumbije v Slovenijo, je v sredo poročal malteški časnik Malta Today. Kontejner z drogo so cariniki zasegli v malteškem pristanišču Malta Freeport, vrednost droge pa je ocenjena na 300 milijonov evrov.

Cariniki so med celodnevno operacijo zasegli 50 vreč, v katerih je bilo 1.494 zavitkov kokaina, vsak od njih pa je tehtal en kilogram, izjave malteške carine povzema časnik. Ladja je bila po poročanju časnika namenjena v Koper.

Primer preiskuje malteški policijski oddelek za droge, preiskavo pa vodi dežurna sodnik Leonard Caruana.

Carina je sporočila še, da je zaseg po obsegu in vrednosti rekorden, precej večji od 800-kilogramske pošiljke kokaina, ki so jo v pristanišču Malta Freeport zasegli prejšnji mesec.

Leta 2019 so v trinajstih racijah malteški cariniki zasegli skupaj 750 kilogramov kokaina, leta 2020 612 kilogramov, medtem ko so lani na Malti zasegli 740 kilogramov kokaina, še poroča časnik.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje