Zaradi nesreče zastoj na primorski avtocesti, na Gruškovju štiri ure čakanja

Črna kronika 19. Jun 202215:16 > 17:17
gneča, avtocesta
Žiga Živulović jr./Bobo

Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško prihaja do gneče pri vstopu in izstopu iz države, zaradi nesreče pa je daljši zastoj tudi na primorski avtocesti pri Postojni.

Na primorski avtocesti je med Postojno in viaduktom Ravbarkomanda prišlo do nesreče. Ob močno povečanem prometu je nastal daljši zastoj, tako da vozniki tam po navedbah Prometno-informacijskega centra za državne ceste izgubijo uro in pol. Promet bo vse do večernih ur povečan tudi naprej proti Ljubljani.

Tudi na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško prihaja do gneče. Na Gruškovju se za vstop v Slovenijo čaka celo štiri ure, v Zavrču dve uri, v Dobovcu uro in tri četrt ter v Ormožu uro in pol. Drugod so čakalne dobe krajše, prav tako ni treba pretirano čakati ob izstopanju iz države.

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj trenutno dolg tri kilometre. Za voznike, ki se odpravljajo v Kranjsko Goro in Jesenice je možen obvoz preko izvoza Lipce. Zastoj v dolžini enega kilometra vztraja tudi pred mejnim prehodom Šentilj.

Zastoji so v poletni sezoni stalnica tudi na cesti med Lescami in Bledom, tudi danes je tam promet zgoščen. Od ponedeljka do vključno srede bodo tam potekala nujna vzdrževalna dela preplastitve cestišča na 400-metrskem odseku Betinovega klanca ob vstopu na Bled. Med deli bo promet potekal izmenično enosmerno.

Do zastojev je čez dan občasno prihajalo tudi na cestah Lucija-Strunjan in Šmarje-Koper v Istri, trenutno je promet bost tudi na regionalni cesti Jesenice-Rateče mimo Kranjske Gore proti Italiji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.