Na vlaku v Nemčiji z nožem napadel potnike in dva ubil

Črna kronika 25. Jan 202317:11 0 komentarjev
Na nemškem vlaku z nožem napadel potnike in dva ubil
PROFIMEDIA

Na severu Nemčije je moški danes z nožem napadel potnike na vlaku, ki je bil na poti med Kielom in Hamburgom. V napadu sta umrla dva človeka, še pet pa jih je bilo ranjenih. Policija je storilca prijela.

V napadu z nožem na vlaku, ki je bil na poti iz Kiela v Hamburg na severu Nemčije, sta bila danes ubita dva človeka, sedem je bilo ranjenih, je za nemško tiskovno agencijo dpa povedala notranja ministrica nemške zvezne dežele Schleswig-Holstein Sabine Sütterlin-Waack. Policija je osumljenca kmalu po napadu aretirala v kraju Brokstedt.

Po navedbah policije je moški potnike napadel z nožem malo pred 15. uro, preden je vlak prispel na postajo v Brokstedtu. Obvladali so ga nekateri od potnikov, ki so ga zadržali do prihoda policistov.

V napadu sta bila ubita dva človeka, sedem ljudi je bilo ranjenih, med njimi trije huje.

Policija je 33-letnega osumljenca kmalu po napadu aretirala v Brokstedtu. Bil je lažje poškodovan, zato so ga prepeljali v bolnišnico. Motiv za napad še ni znan. Po navedbah policije osumljenec pred napadom ni bil znan kot skrajnež, je pa možno, da trpi zaradi duševnih motenj.

Železniško postajo v Brokstedtu okoli 60 kilometrov severno od Hamburga so po napadu za nekaj časa zaprli.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!