Na prehodu za pešce trčila v 77-letnico, ta je zaradi poškodb umrla

Črna kronika 27. Nov 202313:13 0 komentarjev
Nesreča
Fotografija je simbolična (Foto: BOBO)

V petek zjutraj je voznica avtomobila na prehodu za pešce v Rogatcu trčila v 77-letno peško. Ta je zaradi poškodb umrla v celjski bolnišnici.

Policisti Policijske uprave (PU) Celje so bili v petek okoli šestih zjutraj bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v Rogatcu.

Voznica avtomobila, ki je vozila po Celjski cesti iz smeri Ulice Mersijev proti glavni cesti, je pri zavijanju v levo na prehodu za pešce trčila v peško. Hudo poškodovano peško so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, od koder so PU Celje danes obvestili, da je zaradi hudih poškodb umrla.

To je letošnja enajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje.

“V zadnjem času je na slovenskih cestah za posledicami prometnih nesreč umrlo preveč pešcev. V nekaj primerih vozniki osebnega avtomobila niso upoštevali prednosti pešca, ki je pravilno prečkal vozišče na zaznamovanem prehodu, nekaj pešcev pa je umrlo zato, ker so povzročitelji nesreče vozili prehitro. Voznike zato opozarjamo, naj bodo bolj pozorni na pešce, pešcem pa svetujemo, naj poskrbijo za lastno varnost tako, da so na cestah še posebno previdni in vidni,” ob tem opozarjajo na PU Celje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!