Na Primorskem vedno več nočnih tatvin, storilci plezajo skozi odprta okna

Črna kronika 11. Avg 202311:46 0 komentarjev
Vlomilec
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Na Primorskem opažajo povečano število drznih tatvin s plezanjem skozi odprta okna in balkone v času, ko oškodovanci spijo. Pri tem kradejo predvsem denar, mobilne telefone, fotoaparate in bančne kartice.

S PU Koper so včeraj sporočili, da je ponoči nekdo vstopil v hišo v Izoli, medtem ko so lastniki spali. Ukradel je dva telefona ter torbico z denarjem, bančnimi karticami in dokumenti. Danes okoli 2.30 pa je domačina v Izoli zbudilo, ko je slišal, da skuša nekdo preplezati v njegovo stanovanje v prvem nadstropju. Ko je zakričal, je moški pobegnil.

Ob tem na koprski policijski upravi opozarjajo, da opažajo povečano število drznih tatvin s plezanjem skozi odprta okna in balkone v hiše, stanovanja in apartmaje v času, ko oškodovanci spijo. Najpogosteje kradejo denar, mobilne telefone, fotoaparate in bančne kartice.

Kot pri drugih kaznivih dejanjih s področja premoženjske kriminalitete lahko občani marsikaj za preprečitev vlomov in drznih tatvin naredijo sami. Priporočljivo je, da zapirate okna in vrata, uporabljate alarmni sistem ter vrednih predmetov ne puščate na vidnih mestih. Denarja in dragocenosti ne hranite v domačih oziroma lastnih poslovnih objektih, če pa že, jih imejte v sefu.

Če k vam vseeno vlomijo ali pa vas okradejo, o tem takoj obvestite policijo na 113. Do prihoda policistov je dobro kraj vloma pustiti v prvotnem stanju.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!