Na Tolstem vrhu plaz zasul dva planinca

Črna kronika 12. Dec 202116:33 > 18:20 0 komentarjev
Velika planina v snegu
Borut Peršolja /BOBO /slika je simbolična

Na Tolstem vrhu je v zgodnjih popoldanskih urah snežni plaz zasul dva planinca. Posredovali so gorski reševalci, ki so ju s pomočjo helikopterja Slovenske vojske prepeljali v dolino. Do 7. decembra 2021 so gorski reševalci sicer izpeljali 602 reševalni akciji, od tega 29 s smrtnim izidom.

Zgodaj popoldne je na Tolstem vrhu v Mestni občini Kranj snežni plaz zasul dva planinca. Posredovali so gorski reševalci gorskih reševalnih služb Tržič in Kranj, ki so s pomočjo helikopterja Slovenske vojske in dežurne ekipe gorskih reševalcev na Brniku oba rešili iz plazu in ju prepeljali v dolino.

Planinca se v nesreči nista poškodovala, je razvidno iz objave na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Intervenciji tudi na Vitrancu in planini Zajamniki

Nekaj pozneje so morali s pomočjo vojaškega helikopterja posredovati tudi kranjskogorski gorski reševalci, ki so na Vitrancu v občini Kranjska Gora na pomoč priskočili poškodovanemu turnemu smučarju. Najprej so mu nudili medicinsko pomoč, nato so ga s helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Za reševanje v gorah je bil zgodaj popoldne angažiran tudi policijski helikopter LPE. Gorska reševalna služba Bohinj je namreč z njegovo pomočjo reševala planinko na planini Zajamniki, ki je nenadoma padla v nezavest. Odpeljali so jo v jeseniško bolnišnico.

Gorski reševalci iz leta v leto posredujejo pogosteje. Do 7. decembra 2021 so izpeljali 602 reševalni akciji, od tega 29 s smrtnim izidom. Lani so v 485 akcijah zabeležili 33 žrtev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!