Osumljenca za napad na Niko Kovač našli, za napad na Branka Grimsa še ne

Črna kronika 09. Nov 202213:31 > 14:28 2 komentarja
osumljenca
PU Ljubljana

Skoraj dva tedna ste minila od fizičnih napadov na direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač ter poslanca SDS Branka Grimsa. Policiji je v tem času uspelo identificirati osumljenca, ki je napadel Kovač, proti njemu pa bodo podali kazensko ovadbo. Medtem pa identitete osumljenca, ki je napadel Grimsa, še niso ugotovili, je sporočil pomočnik načelnice Policijske postaje Ljubljana Center Irfan Beganović.

Policiji je uspelo identificirati osumljenca, ki je v centru Ljubljane fizično napadel direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač, je na novinarski konferenci povedal pomočnik načelnice Policijske postaje Ljubljana Center Irfan Beganović. Pri identifikaciji so policistom pomagale prav informacije, ki so jih prejeli po objavi fotografij osumljencev v medijih.

Kot je dejal Beganović, so z osumljenim že opravili zaslišanje, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve lahkih telesnih poškodb.

Policija pa identitete napadalca, ki je fizično napadel poslanca SDS Branka Grimsa, še ni ugotovila. Kot je pojasnil Beganović, o osumljencu še zbirajo obvestila, zavarovali pa so tudi dokaze, “v katerih se ugotavlja prisotnost bioloških sledi”. Po besedah pomočnika načelnice ljubljanske policije analiza tega vzorca skupaj s forenzično preiskavo še poteka.

Tudi fotografija Grimsovega napadalca je bila objavljena v medijih, vendar policisti informacij, ki bi pomagale pri razkritju osumljenca, za zdaj niso prejeli. Beganović je ponovno pozval vse, ki o osumljencu karkoli vedo, da to sporočijo na številko 113 ali na anonimno številko 080 1200.

Spomnimo, da se je napad na direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač zgodil v torek, 25. oktobra. Takrat je na Facebooku zapisala, da jo je na Bavarskem dvoru sredi Ljubljane fizično in verbalno napadel neznani moški. Po njenih besedah jo je odrinil, ji grozil s smrtjo in vpil, da bo ubil njenega psa. Incident je prijavila policiji, v zapisu na Facebooku pa ga je povezala z objavami, ki jih na Twitterju objavlja predsednik SDS Janez Janša, z medijem Nova24 in spodbujanjem sovraštva.

Tri dni kasneje, v petek, 28. oktobra, je prvak stranke SDS Janša na Twitterju zapisal, da je napad doživel tudi poslanec njegove stranke Branko Grims. V stranki so takrat za N1 povedali, da je neznani moški Grimsa potisnil pri odhodu iz državnega zbora, ko je bil ta na stopnicah, a se je ujel. Če bi padel, bi se po njihovih besedah lahko resno poškodoval, na poslanca pa naj bi neznanec tudi pljunil. Tudi Grims je tako kot Kovač incident prijavil policiji, napad pa je označil za poskus umora.

Zaradi napada na poslanca SDS je policija povečala število policistov v bližini državnega zbora, ki za zagotavljanje večje varnosti sodelujejo tudi s pristojnimi v DZ.

Na policiji so se ponovno zavezali, da bodo tako fizično kot verbalno nasilje prednostno obravnavali in v preiskavo vložili vse razpoložljive resurse. Vnovič pa so vse oškodovance pozvali, da kršitve prijavijo, še posebej če gre za nasilna dejanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje