Napadel policiste, med prevozom pa izgubil zavest in umrl

Policijski trak
Foto: Srdjan Živulović/ BOBO

Koroški policisti so sinoči posredovali zaradi nasilja v družini. Ob interveniranju je osumljeni napadel policiste, jih poškropil s solzivcem, nato pa skozi strešno okno skočil na streho stanovanjske hiše. Po prijetju policije je osumljeni med prevozom z intervencijskim vozilom policije izgubil zavest. Kljub oživljanju policije in zdravstvenega osebja je umrl, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Policisti so sinoči posredovali zaradi nasilja v družini. Zaradi slabšega psihičnega stanja osumljenca so na pomoč poklicali še reševalce.

Osumljeni je med intervencijo napadel policiste, jih poškropil s solzivcem, nato pa skozi odprto strešno okno skočil na streho stanovanjske hiše. Po dlje trajajočem prigovarjanju se je 48-letnik vrnil v hišo, kjer so ga policisti prijeli, ga vklenili s sredstvi za vezanje in vklepanje, hkrati pa so mu zdravnica in reševalci zaradi slabega psihičnega stanja nudili pomoč, so sporočili s PU Celje.

Med prevozom s policijo je osumljeni izgubil zavest, kljub oživljanju pa je umrl.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije so v prisotnosti državne tožilke in preiskovalne sodnice opravili ogled kraja. Sodnica je odredila tudi sodno obdukcijo. Generalni direktor policije bo imenoval komisijo, ki bo preverila uporabo policijskih pooblastil.