Našli pogrešanega 87-letnika: zapletel se je v krošnjo in ni mogel nikamor

Črna kronika 28. Jul 202312:43 0 komentarjev
Neurje v Murski soboti
Foto: Tadej Kirincic/Sobotainfo/Bobo

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so v noči na četrtek globoko v območju podrtih dreves našli pogrešanega 87-letnika. Bil je močno podhlajen, saj se je zaradi slabega fizičnega stanja zapletel v krošnjo drevesa in ni mogel nikamor. Odpeljali so ga v bolnišnico.

Policisti so v noči na četrtek skupaj s svojci iskali 87-letnika z območja Gornje Radgone, ki težje hodi in so ga pogrešali od srede.

Policista sta nekaj po 4. uri pri pregledu širše okolice bivališča, kjer se začne pohodna pot ob Muri, zaslišala šibke glasove. Moškega so podhlajenega našli približno 300 metrov globoko v območju podrtih dreves.

Moški se je zaradi slabega fizičnega stanja zapletel v krošnjo drevesa, ki ga je v preteklih dneh podrl vihar, in ni mogel nikamor. Bil je v kratkih hlačah in bos, saj je obuvala izgubil med hojo po težko prehodnem terenu. Zaradi nizkih nočnih temperatur, ko so namerili le deset stopinj Celzija, je bil tudi podhlajen.

Policisti so ga odnesli do ceste, od tam pa so ga reševalci zaradi podhlajenosti odpeljali v bolnišnico, so danes sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!