Ne bodite kot voznik, ki je v bližini osnovne šole napihal in vozil prehitro

Črna kronika 01. Sep 202210:35 0 komentarjev
Test alkoholiziranosti
Foto: Bor Slana/Bobo

Štajerski policisti so danes zjutraj v bližini osnovne šole ustavili voznika, ki je v naselju vozil veliko prehitro, test alkoholiziranosti pa je pokazal, da je vozil tudi močno pijan. Policija ob tem opozarja: Ne bodite kot ta voznik.

Policisti Policijske postaje Slovenske Konjice so danes, nekaj pred 8. uro zjutraj, pri izvajanju aktivnosti, s katerimi skrbijo za varne šolske poti, v bližini Osnovne šole Stranice, ustavili voznika osebnega avtomobila. Ta je v naselju, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozil 89 kilometrov na uro, za kar je zagrožena kazen 500 evrov in 7 kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Ker je voznik kazal očitne znake alkoholiziranosti, mu je policist odredil še preizkus z alkotestom, ki je pokazal 0,58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, za kar je predpisana globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk. Policisti so voznika pridržali, sledi obdolžilni predlog.

Kot so ob tem zapisali na policiji, je ravnanje voznika skrajno neodgovorno, globa, ki ga je doletela, pa ni nič proti posledicam, ki bi lahko nastale.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!