Nesreča na Hrvaškem: plastenka z bencinom padla na deklico, ki je hudo opečena

Nesreča
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Na Hrvaškem se je v nedeljo med praznovanjem rojstnega dne zgodila nesreča, v kateri je bila po neuradnih informacijah hrvaških medijev poškodovana še ne leto in pol stara deklica. Na pikniku se je vnela plastenka z bencinom, zato jo je eden od gostov vrgel stran od sebe. Plastenka je priletela v deklico in jo močno opekla po glavi in roki.

V nedeljo je skupina ljudi na pikniku v okolici Solina na Hrvaškem praznovala rojstni dan, ki se je končal s hudimi poškodbami otroka.

Po poročanju hrvaških medijev se je nesreča zgodila okoli 14. ure, ko so gostje poskušali zakuriti ogenj za peko na žaru. Eden od gostov je ob tem na drva oziroma oglje polil bencin, ki ga je hranil v plastenki. Zaradi stika z močno vnetljivo snovjo se je plamen razširil in zajel tudi plastenko. Moški jo je v paniki odvrgel stran od sebe, ob tem pa ni preveril, kje bo nevarna plastenka pristala.

Goreča plastenka z bencinom je zadela deklico, ki so jo zajeli plameni. Po neuradnih informacijah hrvaških medijev je deklica stara leto in tri mesece. Prisotni so ji takoj prihiteli na pomoč, a je kljub temu utrpela hude opekline po glavi in roki. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v splitsko bolnišnico, kjer se zdravi na pediatrični intenzivni negi. Njeno stanje je stabilno, a je priključena na respirator, so navedbe predstavnikov bolnišnice povzeli na spletnem portalu Index.hr.

Dogodek preiskuje tudi policija, ki je že v nedeljo zaslišala osebo, ki je odvrgla gorečo plastenko. Poteka kriminalistična preiskava.