V nočnem lokalu v bližini Maribora trije ljudje ženske silili v prostitucijo

Črna kronika 20. Jan 202215:24 > 15:26 0 komentarjev
Policija
Fotografija je simbolična. (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

Policisti sektorja kriminalistične policije Maribor so ugotovili, da so v nočnem lokalu v bližini Maribora 53-letna Slovenka, 71-letni Slovenec in 56-letna Srbkinja dekleta iz Venezuele in Kolumbije prisiljevali v prostitucijo. Tja so jih zvabili pod pretvezo, da bodo delale kot plesalke.

Mariborski kriminalisti so pridobili podatke, da v nočnem lokalu v bližini Maribora dekleta s tujim državljanstvom silijo v prostitucijo.

Na podlagi zbiranja obvestil jim je uspelo utemeljiti razloge za sum storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi (113. člen Kazenskega zakonika), nato pa so tožilstvu podali pobudo, da preiskovalnemu sodniku predlaga izdajo odredbe za osebne in hišne preiskave pri teh osumljencih.

Skozi hišno preiskavo in z nadaljnjim zbiranjem obvestil so ugotovili, da so izkoristili socialno ekonomsko stisko najmanj treh tujk iz Venezuele in Kolumbije. Tja so jih zvabili pod pretvezo, da bodo delale kot plesalke, v lokalu pa so jih seznanili s tem, da njihovo delo zajema tudi prostitucijo.

Z zlorabo odvisnega in podrejenega položaja so lahko ženske v prostitucijo prisilili in s tem pridobivali protipravno premoženjsko korist.

Kriminalistom je uspelo zbrati dovolj dokazov, da so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, vse tri pridržane osumljence pa so 16. januarja s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

Žrtve trgovine z ljudmi so trenutno v krizni namestitvi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!