Občinski svetnik pri Mokronogu zbil invalida in odpeljal

policija, policijski trak
Fotografija je simbolična (Vir: BOBO)

Občinski svetnik v Občini Mokronog - Trebelno Borut Knez, ki za občinskega svetnika kandidira tudi na nedeljskih volitvah, je po poročanju Dela in Slovenskih novic v soboto med vožnjo pod vplivom alkohola na cesti iz Mokronoga proti Trebelnemu zbil invalida, ki je ob robu ceste hodil s pomočjo bergel, nato pa odpeljal. Knez, ki v občinskem svetu zastopa stranko SDS, dogodek obžaluje.

Nesreča se je zgodila v soboto okoli 16.30. Ko je voznik zadel 66-letnega pešca, ki je imel po podatkih policije oblečen odsevni brezrokavnik, ga je nekaj metrov peljal na pokrovu motorja, nato pa je pešec padel na cesto.

Dogodek je videl eden od domačinov, zato je nezavestni ponesrečenec pomoč dobil takoj, voznik pa je odpeljal, ne da bi poškodovanemu pomagal. Po poročanju Slovenskih novic je bil pešec v nesreči hudo poškodovan in se zdravi v novomeški bolnišnici.

Policija je s pomočjo informacij očividcev isti večer okoli 18. ure v okolici Trebnjega našla avtomobil, poškodovan na sprednjem desnem delu. Izsledila je tudi 32-letnega pobeglega voznika, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligrama alkohola. Policisti so avtomobil zasegli, na pristojno tožilstvo pa bodo po končani preiskavi podali kazensko ovadbo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

“Res mi je močno žal za nesrečo, ki se je zgodila, a zgodilo se je v trenutku. Poškodovanemu se opravičujem in upam, da bo čim prej okreval,” je po poročanju časnikov navedel občinski svetnik stranke SDS v Občini Mokronog – Trebelno Borut Knez.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.