Moški v Novem mestu poskušal ubiti partnerico

policija
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Slovenijo pretresa nov primer nasilja nad ženskami. V Novem mestu je moški poskušal ubiti partnerico.

Novomeški policisti so bili v sredo zvečer, malo pred 20.30, obveščeni o poskusu odvzema življenja – po doslej znanih informacijah naj bi moški poskušal ubiti zakonsko partnerico, in sicer v stanovanjski hiši. Napadena je bila po navedbah Policijske postaje (PU) Novo mesto hudo poškodovana.

Na kraj dogodka so bili takoj napoteni policisti in reševalci, ki so žensko oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Ob prihodu policistov osumljenca ni bilo na kraju  dogodka, zato so nemudoma stekle aktivnosti za njegovo izsleditev. 45-letni osumljenec se je že čez nekaj minut sam zglasil na policijski postaji, kjer so mu odvzeli prostost. Policisti so prav tako poklicali reševalce, ki so mu oskrbeli lažje poškodbe.

Ogled kraja kaznivega dejanja je vodil dežurni preiskovalni sodnik skupaj z dežurno državno tožilko. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto nadaljujejo intenzivno preiskavo in ugotavljanje vseh okoliščin. Osumljenca bodo po zaključeni preiskavi s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, so še sporočili s PU Novo mesto.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.