Ormoška policista opazila požar, zbudila stanovalce in preprečila najhujše

Črna kronika 25. Jul 202315:52 0 komentarjev
Policija
Fotografija je simbolična (Foto: BOBO)

Ormoška policista sta v četrtek ponoči med delom na območju Središča ob Dravi opazila požar na gospodarskem objektu, ki se je širil na stanovanjsko hišo. Zbudila sta stanovalce in jim pomagala pri reševanju živali ter preprečila hujše posledice.

Ormoška policista Matej Hlebec in Filip Luci sta v četrtek ponoči med delom na območju Središča ob Dravi opazila požar na gospodarskem objektu, ki se je širil na stanovanjsko hišo.

Požar sta policista opazila ponoči okoli 2. ure. Da bi stanovalce čim prej opozorila na nevarnost, sta vklopila zvočne signale. Medtem ko je eden izmed njiju iskal vhod v hišo, da bi zbudil ljudi, je drugi poklical na pomoč.

V nadaljevanju sta policista stanovalcema pomagala pri urejanju dostopa za gasilce in premikanju vozil z dvorišča. Skupaj so poskrbeli tudi za živali v hlevu.

“S hitro odzivnostjo in požrtvovalnostjo sta policista tako uspela preprečiti najhujše ter dodatno škodo, ki bi lahko nastala v požaru,” so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na Policijski upravi Maribor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!