Ormož: spor stanovalcev privedel do smrti 56-letnika

Črna kronika 07. Jul 202215:05 > 15:05
Policijski avto
Foto: N1

26. junija je 63-letni moški iz okolice Ormoža obvestil policijo, da ga 33- in 56-letni sosed, ki naj bi bila pod vplivom alkohola, žalita in izzivata k pretepu. Z zbiranjem obvestil so ormoški policisti ugotovili, da so se sprli in med seboj žalili stanovalci v večstanovanjski stavbi. 29. junija so bili nato policisti obveščeni, da 56-letnika že nekaj dni naj ne bi videli. Ob prihodu policistov so v stanovanju našli pogrešanega moškega, ki je bil v slabem zdravstvenem stanju in je kljub nudeni medicinski pomoči tam umrl. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe s smrtjo je policija 63-letnemu moškemu odvzela prostost in zanj odredila pridržanje.

V nedeljo, 26. junija, je 63-letni moški iz okolice Ormoža na operativno-komunikacijski center Policijske uprave Maribor sporočil, da ga 33- in 56-letni sosed, ki naj bi bila pod vplivom alkohola, žalita in izzivata k pretepu. Na kraj so bili napoteni policisti Policijske postaje Ormož, ki so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so se sprli in medsebojno žalili vsi trije sostanovalci v večstanovanjski zgradbi. Vsem trem so izdali plačilne naloge zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru.

29. junija je nato strokovna delavka socialnega zavoda policiste obvestila, da 56-letnega moškega, ki je bil udeležen v prej omenjeni kršitvi, že nekaj dni naj ne bi videli. Na kraj so znova prišli ormoški policisti in ob pomoči tehničnega posega gasilcev vstopili v zaklenjeno stanovanje. V njem so našli pogrešanega moškega, ki je bil v slabem zdravstvenem stanju, zato so posredovali še reševalci ZD Ormož. Moškemu so nudili nujno medicinska pomoč, a je na kraju umrl.

Ker pri mrliškem pregledu trupla niso bili ugotovljeni znaki sumljivih okoliščin smrti in ni bilo mogoče opredeliti vzroka smrti, je bila odrejena sanitarna obdukcija. Glede na ugotovitve je bila v nadaljevanju izvedena sodna obdukcija, ki je pokazala, da je pokojni umrl nasilne smrti. “Pri nadaljnjem zbiranju obvestil in pri ogledu kraja sumljive smrti je bilo ugotovljeno, da je 56-letnega moškega 26. junija zvečer s topim predmetom udaril 63-letni sosed, ki je istega dne tudi poklical intervencijo policije. Ko je slišal za njun prepir, se je v pretep vmešal njun 33-letni sosed in osumljenemu preprečil nadaljnji napad. Za tem je oškodovanca pospremil v njegovo stanovanje in ga od takrat ni več videl,” so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Osumljenemu 63-letnemu moškemu je bilo 1. julija zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe s smrtjo odrejeno pridržanje. 3. julija 2022 je bil s kazensko ovadbo priveden k dežurni preiskovalni sodnici okrajnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredila sodno pridržanje. 5. julija 2022 ga je zaslišala, ker pripora ni odredila, bo o tem odločal senat okrajnega sodišča na Ptuju.

Za kaznivo dejanje hude telesne poškodbe je predpisana zaporna kazen od šestih mesecev do petih let. Če poškodovani zaradi poškodbe umre, se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.