Pijan in brez izpita s cisterno povzročil dve prometni nesreči

Črna kronika 15. Jul 202113:55 > 14:12 0 komentarjev
Nesreča cisterne pri Ribnici
PU Ljubljana

Voznik tovornega vozila s cisterno, ki je zaradi vožnje pod vplivom alkohola v Nemčiji ostal brez vozniškega dovoljenja, je naslednji dan na Dolenjskem prav tako pijan povzročil dve prometni nesreči.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so jih v sredo nekaj pred 14. uro obvestili, da je voznik tovornega vozila s pripeto cisterno v kraju Breg pri Ribnici trčil v prometne znake ob cesti in odpeljal naprej.

Ugotovili so, da je voznik, državljan Ukrajine s tovornim vozilom z registrskimi označbami Poljske, zaradi neprilagojene hitrosti z zadnjim delom cisterne trčil v prometne znake, ograjo in kamniti zid v ovinku ob cesti. V nesreči je na cisterni tudi razneslo pnevmatiko, vendar je voznik svoje vijuganje nadaljeval proti Ljubljani.

Nekaj pred 15. uro so jih obvestili, da je tovorno vozilo na travnati površini ob glavni cesti med Rašico in Turjakom. Ugotovili so, da je isti voznik tovornjaka zapeljal na makadamsko izogibališče ob cesti, na koncu tega trčil v drevo, nato pa vožnjo nadaljeval po travniku.

Ker zaradi teže vozila ni mogel več speljati na cesto, je obstal na travniku, kjer so ga nato izsledili policisti. Voznik se v nesrečah ni poškodoval, v cisterni pa ni prevažal nevarnih snovi.

Nesreča cisterne pri Ribnici Nesreča cisterne pri Ribnici
PU Ljubljana
Nesreča cisterne pri Ribnici Nesreča cisterne pri Ribnici
PU Ljubljana
Nesreča cisterne pri Ribnici Nesreča cisterne pri Ribnici
PU Ljubljana
Nesreča cisterne pri Ribnici Nesreča cisterne pri Ribnici
PU Ljubljana

Z voznikom so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,36 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Da pa ima voznik na tem področju že izkušnje, je potrdilo, da pri sebi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, saj so mu ga prejšnji dan zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli nemški varnostni organi. Ukrajinca so pridržali in predali v obravnavo sodniku za prekrške, ki mu je že izrekel visoko denarno kazen.

Ogled obeh krajev prometne nesreče in same okoliščine so pokazale, da se le zaradi sreče in reakcije nekaterih voznikov ni zgodila hujša prometna nesreča. Policisti se zahvaljujejo vsem občanom, ki so omenjeno vožnjo opazili in jih o tem obvestili, so še dodali z uprave.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!