Pijan brez vozniškega dovoljenja bežal pred policisti in trčil v njihovo vozilo

Črna kronika 08. Apr 202413:30 0 komentarjev
policija
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

V petek je 49-letnik med naseljem Mirna Peč in Brezje nezanesljivo vozil po cesti, nato pa ignoriral ukaze novomeških policistov, naj se ustavi. Pri begu je trčil v policijsko vozilo in skušal peš pobegniti, a so ga na koncu ujeli. Čaka ga 3.694 evrov globe in 30 kazenskih točk, so sporočili s policije.

Voznika so skušali policisti ustaviti, ker je vozil nezanesljivo in pri tem ogrožal preostale udeležence v prometu. 49-letnik njihovih znakov ni upošteval, ampak je vožnjo le še pospešil. V begu je vozil po levi strani vozišča in nevarno prehiteval. Na koncu je zapeljal v naselje Brezje, kjer je trčil v službeno vozilo policije in poskušal peš pobegniti, a so ga policisti prijeli in obvladali.

Med postopkom so ugotovili, da 49-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, da vozi neregistriran in nezavarovan avtomobil ter da ima v litru izdihanega zraka 0,71 miligrama alkohola.

Avto so mu zasegli, zaradi številnih kršitev zakona so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Za vse kršitve, ki jih je storil 49-letnik, zakonodaja določa 3.694 evrov globe in izrek 30 kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!