Po najdbi trupel treh novorojenčkov očeta obtožili incesta

Družinska tragedija na Poljskem
Foto: PROFIMEDIA

Potem ko je poljska policija v kleti družinske hiše na severu države ob obali Baltskega morja našla trupla treh novorojenčkov, na dan prihajajo nove podrobnosti.

Policija je v petek zvečer v vasi Czerniki jugozahodno od Gdanska najprej našla enega mrtvega novorojenčka. Med hišno preiskavo so policisti nato našli še dve trupli. Kot smo poročali konec tedna, je poljsko državno tožilstvo potrdilo, da so zaradi suma umora ovadili 20-letnico in aretirali 54-letnika. Po poročanju tujih medijev naj bi šlo za mamo mrtvih otrok in njenega očeta.

Na plan pa prihajajo nove podrobnosti. 20-letna hči in njen 54-letni oče naj bi bila v incestnem razmerju. Moški je obtožen treh umorov in incesta z dvema hčerkama. 20-letnica pa je obtožena dveh umorov in incesta. Tožilstvo moškemu namreč očita, da je dva umorjena otroka dobil z 20-letnico, s katero naj bi bila v sporazumni zvezi. Tretji otrok pa naj bi se rodil po posilstvu druge hčerke. Do pretresljivih odkritij so pristojni prišli potem, ko je policija prejela namig socialne službe. To naj bi opozoril sodelavec 20-letnice, potem ko je videl skrb vzbujajoče sporočilo, ki naj bi ga ženska poslala očetu.

Družina naj bi se v vas Czerniki preselila pred približno 15 leti, po ženini smrti pa naj bi moški ostal sam z otroki. Teh naj bi bilo med 10 in 12, najstarejši so se že odselili iz družinske hiše, je po poročanju Dailymaila povedal domačin.  “Ni pil. Otroke je peljal na sprehod ali v gozd po gobe. Bili so navadna družina. Kdo bi si mislil, da se bo kaj takega dogajalo v njihovem domu,” je dodal. Drugi domačin pa je povedal, da sta oče in hči živela kot par. “Hodila sta z roko v roki. Klicala ga je po imenu. Pred meseci ji je obril glavo, da je drugi moški ne bi gledali,” je navedel.

Obdukcija in ugotavljanje vzroka smrti novorojenčkov potekata, policija pa nadaljuje preiskavo hiše, da bi ugotovila, ali je v njej še kakšno truplo.

Družinska tragedija na Poljskem Družinska tragedija na Poljskem
Foto: PROFIMEDIA
Družinska tragedija na Poljskem Družinska tragedija na Poljskem
Foto: PROFIMEDIA
Družinska tragedija na Poljskem Družinska tragedija na Poljskem
Foto: PROFIMEDIA