Po pomurki s 195 kilometri na uro in 3,7 promila alkohola v krvi

Črna kronika 23. Okt 202313:24 0 komentarjev
Prekoračitev hitrosti na pomurski avtocesti
Foto: PU Murska Sobota

Murskosoboški policisti so v nedeljo popoldan na pomurski avtocesti ustavili državljana Hrvaške, ki je vozil s hitrostjo 195 kilometrov na uro, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je imel v krvi kar 3,7 promila alkohola.

Policisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so v nedeljo na pomurski avtocesti A5 izvajali poostren nadzor cestnega prometa. Od 25 voznikov, ki so prekoračili hitrost, je izstopal državljan Hrvaške, ki je po avtocesti divjal pod vplivom alkohola.

Vozniku osebnega avtomobila znamke mercedes so policisti malo po 15. uri v smeri Lendave izmerili hitrost 195 kilometrov na uro. Dovoljena hitrost na odseku je 110 kilometrov na uro.

46-letnemu moškemu so odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,77 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oziroma 3,68 promila.

Prekoračitev hitrosti na pomurski avtocesti
Foto: PU Murska Sobota

Policisti so zoper voznika podali obdolžilni predlog na sodišče.

Skupno so policisti med 10. in 17. uro sicer ugotovili 48 kršitev prometnih pravil, od tega 25 kršitev vožnje z neprimerno hitrostjo, 15 kršitev povezanih s prevozom tovora in 8 drugih kršitev, so še sporočili s PU Murska Sobota.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!