Po brutalnem spopadu za deset navijačev Hajduka enomesečni pripor

Črna kronika 23. Maj 202219:23 > 19:32
Hrvaški navijači po spopadih
N1

Po sobotnem spopadu navijačev splitskega Hajduka s policijo je preiskovalni sodnik prvi skupini navijačev že odredil enomesečni pripor. Med brutalnim spopadom je policija ustrelila štiri navijače, skupno pa je bilo poškodovanih najmanj 35 oseb.

Preiskovalni sodnik okrajnega sodišča v Veliki Gorici je prvi deseterici navijačev splitskega Hajduka, ki so bili priprti po sobotnem spopadu s policijo, danes že odredil enomesečni preiskovalni pripor. Tiskovna predstavnica sodišča Kornelija Kallay Blažeković je za hrvaške medije povedala, da jim je bil pripor odrejen zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja povzročanja nemirov in spopadov s policijo.

V prvi skupini so navijači, rojeni med letoma 1998 in 2002, tožilstvo pa jih sumi povzročanja izgredov, v katerih so bila resno ogrožena življenja in premoženje.

Odvetniki nekaterih navijačev so povedali, da so njihove stranke obtožbe v celoti zavrnile, saj da v spopadih niso sodelovale. Odvetniki so napovedali tudi pritožbe zoper sklep preiskovalnega sodnika, o čemer naj bi v prihodnjih dneh odločal izvenobravnavni senat okrajnega sodišča.

Iz zagrebške policijske uprave so sporočili, da so kazensko ovadbo vložili zoper 42 navijačev, starih med 19 in 44 let. Kriminalistična preiskava še poteka. Policija je po sobotnih spopadih sicer prijela 43 oseb.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.