Po trčenju bagra na gradbišču v Šiški umrl 55-letni moški

Črna kronika 21. Apr 202413:16 0 komentarjev
policija
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

V ljubljanski Šiški je v delovni nesreči umrl voznik tovornjaka. Vanj je med vzvratno vožnjo trčil voznik bagra. Zaradi še ene delovne nesreče pa je ogroženo tudi življenje 18-letnika, ki je padel z gradbenega odra.

V petkovi nesreči na gradbišču v Ljubljani je voznik bagra pri vožnji vzvratno trčil v moškega, ki je čistil nakladalni del tovornega vozila. Delovni stroj je 55-letnega moškega stisnil ob tovorno vozilo, zaradi hudih poškodb je na kraju umrl.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, so bili o dogodku v ljubljanski Šiški, v katerem je umrl 55-letni voznik tovornjaka, obveščeni v petek okoli 9. ure. Opravili so ogled, obveščen je bil delovni inšpektor. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Z ljubljanske policijske uprave poročajo še o eni nesreči pri delu, o kateri so bili obveščeni v soboto okoli 12. ure. 18-letnik je pri opravljanju gradbenih del padel z odra okoli tri metre v globino. Po do sedaj zbranih obvestilih je na oder vlekel železo palico, s katero je zadel v električno napeljavo. Zaradi udara elektrike je izgubil ravnotežje in padel z odra. Pri tem se je huje poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, njegovo življenje je ogroženo. Policisti tudi v tem primeru nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!