Po utapljanju v bazenu umrl otrok

Bazen
Žiga Živulović jr./BOBO

Med plavanjem v bazenu se je okoli poldneva ponesrečil otrok. Kljub zdravstveni pomoči je v bolnišnici umrl. Nesreča naj bi se zgodila v Termah Ptuj.

Danes okoli poldneva se je med plavanjem v bazenu na območju Policijske uprave Maribor ponesrečila mladoletna oseba. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl, je sporočila policija. Nesreča naj bi se zgodila v Termah Ptuj.

Policija je bila ob okoli 12.30 obveščena o dogodku na območju Policijske uprave Maribor, kjer se je v bazenu utapljal otrok. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl, so sporočili mariborski policisti.

Po neuradnih informacijah spletnega portala Ptujinfo se je nesreča zgodila na rojstnodnevni zabavi, žrtev pa je bila stara okoli sedem let.

Policisti intenzivno zbirajo obvestila o okoliščinah dogodka. O dogodku sta bila prav tako obveščena dežurna državna tožilka in dežurni preiskovalni sodnik ptujskega okrožnega sodišča, ki je ogled kraja prepustil policiji. O dogodku pa je bil obveščen Inšpektorat pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Uprava za zaščito in reševanje je pred tem objavila, da se je nekaj pred 12. uro v Termah Ptuj na bazenih med plavanjem ponesrečila mladoletna oseba. Reševalci iz vode na bazenu so poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, ki so jo nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Ptuj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.